Pro Gabru
No myslel jsem si, že na základě §10 odst. 4 písm c) je místo plnění v čr, podle §15 odst. 2 mám povinnost zaplatit dań podle §108 odst. c, ale zároveň mám nárok na odpočet podle §73 odst. 8...V zákoně je napsáno, že se to týká i zahraniční osoby povinné k dani (=neplátce), proto byla moje úvaha taková...Co myslíte vy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2009 10:11
Zdravím Vás, mám na Vás jeden dotaz. Naše firma před nějakým časem dodala zboží na Slvensko, jsme plátci DPH. Stroj se porouchal a my objendali servis od slovenského neplátce, ten nám teď poslal fakturu.
Absolutně si nevím rady jak postupovat. Vím, že podle zákona o dph je místo plnění v tuzemsku, našel jsem, že z toho mám také přiznat daň na výstupu, ale co navstupu? Mám nárok na odpočet, aby to ve finále bylo klasicky 343/343?? Nebo to má na mádáti vstoupit do ceny té služby do našich nákladů. Můžete mi prosím napsa, které ustanovení se toho týká? Díky moc