Re: Vývoz zboží mimo EU - prokázání
Dobrý den,
radím pozdě. Ale fy co Vám dělá VDD by měla ze svého programu vytisknout takový souhrn , kde je vše uvedeno,hlavně že je doklad ukončen. Pokud není měli by vás upozornot na pátrání po zásilce...Tento doklad by měl FÚ stačit. Nám hlavně říkali , že se nemusí nic dokládat, že CÚ je propojen s FÚ a že ti mají veškerá data k dispozici.
My každému zákazníkovi takový doklad tiskneme.
Re: Vývoz zboží mimo EU - prokázání
Nám firma, která dělá VDD, posílá takovou zjednodušenou tabulku v Excelu, kde je vše uvedeno číslo MRN, číslo faktury, částka den kdy zboží vystoupilo, ale FÚ to nestačí a chtějí to doložit. Nám také říkali, že jsou propojeni a to samé tvrdí ta firma, ale FÚ by chtěl prostě nějaké doklady. Jsem z toho jelen. Mohla bych Vás poprosit o vzor toho dokladu, který tisknete na email u.vlcaku@email.cz? Byla by jste hrozně moc hodná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2009 13:26
Dobrý den, vyvážíme mimo EU a firma nám zpracovává VDD zjednodušeným způsobem. Bohužel ne všechny papírové VDD se nám vrací potvrzené zpět. Firma nám předává přehled, kde je uvedeno číslo MRN (snad píši správně) datum kdy přesně zboží vystoupilo z EU a samozřejmě vždy odkaz ke konkrétní faktuře. Kontrole z FÚ jsme předložili přehled, ale oni po nás chtějí papírové doklady. Firma tvrdí, že papírové doklady VDD nejsou třeba, protože nejsou nutné k prokázání nároku na osvobození při vývozu.
Poradíte mi prosím, jakým způsobem postupovat a zda tedy jsou či nejsou třeba. Případně jak doklady doložit? Podařilo se mi zjistit, že by to mohlo být doloženo IE599, ale nevím vůbec co je to za doklad. Poradí mi prosím někdo? Díky moc.