Daňový poradce

• (neregistrovaný)

1. 7. 2009 8:28

Dobrý den,
    mohl by mi tu někdo zkušenější poradit, co je náplní práce daňového poradce? Dělám účetnictví ve firmě, která podléhá auditu a s daňovým poradcem jsem doposud neměla možnost pracovat. Teď jsem zpracovávala účetnictví jedné firmě a protože jsem tam měla nějaké nejasnosti, chtěla jsem využít daňového poradce. Ale v podstatě to skončilo tak, že jsem celé daňové přiznání vyplnila sama a on dal jen razítko a podpis. Řekl mi, že když je na přiznání napsáno "zpracoval a předložil daňový poradce", tak to neznamená, že ho bude vyplňovat on :-) Mimochodem, neviděl ani řádku z účetnictví...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2009 10:54

Zdeněk M (neregistrovaný)

Re: Daňový poradce
      Tady jde o to, co máte ve smlouvě s daňovým poradcem. Jinak jeho činnost se řídí zákonem č. 523/1992 Sb. o daňovém poradenství. Daňový poradce odpovídá za škodu, kterou Vám svým jednáním způsobí.

• 2. 7. 2009 8:54

Vladík (neregistrovaný)

Re: Daňový poradce
      Já osobně jako daňový poradce spolupracuji s firmou vždy dlouhodobě, kontroluji účetnictví, řeším daňové otázky účetních operací, tedy razítko a podpis dám pod to, co znám a opravdu DP zpracuji a podám, i u jednorázových klientů chci vidět účetnictví... ale každý z nás je jiný a znám i takové, jakého výše popisujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).