Srážky ze mzdy - Cetelem

• (neregistrovaný)

2. 7. 2009 18:30

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že nemám v této oblasti velké zkušenosti, tak vás žádám o radu.
    Dostali jsme žádost od Cetelemu o provádění srážek ze mzdy našeho zaměstnance. Abych nemluvil moc teoreticky a něco nevynechal tak přikládám náhled žádosti a smlouvy.

Žádost je zde: http://img43.imageshack.us/img43/3533/img153a.jpg

a smlouva zde: http://img43.imageshack.us/img43/2349/img152ah.jpg

Podle bodu C dostal zaměstnanec úvěrovou kartu s limitem 20.000,-

Pročítal jsem si zde diskuze a podle toho usuzuji, že bych asi srážet neměl? Dohoda o srážkách je sice uzavřena již v roce 2000, ale v žádosti píšou něco o částce 51.229 a srážkách 800,- měsíčně, což by znamenalo, že vzhledem k tomu, že již uběhlo 9 let od vzniku smlouvy, tak je původní dlužná částka již splacena a pravděpodobně se jedná o znovučerpání revolvingu? Co jsem se zde dočetl, tak v případě znovučerpání revolvingu a v podstatě nemožnosti určit konkrétní přesnou výši dluhu nemůžu nic srážet? Je to tak? Co bych měl Cetelemu napsat v případě, že se nepletu a nemám právo provádět srážky? Nebo jak mám postupovat, abych neporušil nějaký zákon?
    Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 7. 2009 6:32

(neregistrovaný)

Re: Srážky ze mzdy - Cetelem
      Měla jsem něco podobného, tak jsem si na Cetelem zavolala, domluvila se s nimi a oni mi poslali další prodlouženou smlouvu.

• 3. 7. 2009 11:52

welby (neregistrovaný)

Mohla byste upřesnit, co vám to poslali? To Vám poslali novou smlouvu? Kde by něco takového vzali bez podpisu toho, kdo si půjčuje? Nějak tomu nerozumím.

• 3. 7. 2009 16:52

xy5

již nějakou dobu se na tyto půjčky nemá srážet, takže pokud něco chtějí, ať předají soudu nebo exekutorovi - tyto srážky pak provádět musíte

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).