Účet u FIO pro právnickou osobu - S.R.O.

• (neregistrovaný)

4. 7. 2009 11:11

Dobrý den,
    hledal jsem alternativní účet pro naše S.R.O. (jelikož auktuálně u KB platíme hodně na poplatcích.).
    Pročítal jsem si webové stránky FIO atd.
    Jen mi není přesně jasné jestli jsou nějak spojení s ČSOB?

Líbí se mi, že vedení účtu a příchozí transkakce jsou zdarma (za toto u KB platíme nejvíc). Ale obávám se hotovostních vkladů třeba na ČSOB, jestli funguje FIO pod záštitou této banky?

Jaký má FIO kód banky (jako třeba 0100 má KB)?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2009 19:04

Eva M.

Re: Účet u FIO pro právnickou osobu - S.
      Fio má kód 2010 - účet je tedy např. 12345678/2010
      Fio není - pokud vím - přímo spojená s ČSOB, ale využívají síť bankomatů ČSOB (=levnější výběry než z jiných bankomatů) a ČSOB vydává pro Fio platební karty. Sice ty platební karty mají logo a hlavičku Fio, ale nějak technicky to je zajištěno přes ČSOB. Naše právnická osoba má u Fia účet, máme tam i účty jako fyzické osoby a jsme zcela spokojení. S vklady hotovosti na účty ale zkušenosti nemáme, všichni klienti nám platí na účty a my si "pouze" vybíráme peníze z bankomatů a obstaráváme bankovní operace přes internet.

• 4. 7. 2009 22:57

Petr25 (neregistrovaný)

FIO není absolutně nijak spojeno s ČSOB.

Protože jde ale o malou instituci a nevyplatilo by se jim vydávat vlastní platební karty, poskytují karty ČSOB - na základě smlouvy. (Totéž využívá Volksbank, a ještě některé další malé banky)

Je možné, že v budoucnu, pokud FIO poroste, by mohlo dělat vlastní karty.

Vklad na pokladně FIO je zdarma.

Lze vkládat i přes pokladnu ČSOB, ale tam už je nějaký poplatek tuším 30 Kč.

• 5. 7. 2009 13:30

Eva M.

K dotazům ohledně FIO doporučuji využít specializované forum zde: http://fio.forum.mdata.cz/ Odpovídají tam znalí klienti Fia a občas i někdo z vedení Fio.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).