Re: Zdanění prostituce
Co vás vede k myšlence, že pokud se přiznáte k prostituci, že vám nebude doměřena daň? Po kontrole FÚ se přesně totéž stalo sousedovi - provozovateli restaurace. Nepomohlo mu nic, dohodl se s FÚ na 12 měsíčních splátkách.
Vy vlastně od nás chcete, abychom vám pomohli podvést finanční úřad? To snad nemyslíte vážně, že ne?
Prostituce není živností (zatím?), ale zdaňovat se musí jako každý příjem. Buď jste ty příjmy měla zahrnout pod masérské služby (což je sice nepřesné, ale bylo by to pro vás asi nejjednodušší) nebo jste je měla uvést jako tzv. ostatní příjmy podle §10 zákona o dani z příjmů.
PS: Uvědomte si prosím, že anonymita internetu je jen zdánlivá. Pokud někdo bude chtít a umí to, dokáže si celkem snadno najít, kdo jste vy a kdo jsme my odpovídající. Není to tak těžké! Na krácení daní pamatuje i trestní zákoník a navádění k trestnému činu zkrácení daně taky není zrovna to pravé, o co by kdokoliv z nás stál.
>>>>>Co vás vede k myšlence, že pokud se přiznáte k
>>>>>prostituci, že vám nebude doměřena daň? Po kontrole
>>>>>FÚ
>>>>>se
>>>>>přesně totéž stalo sousedovi - provozovateli
>>>>>restaurace.
>>>>>Nepomohlo mu nic, dohodl se s FÚ na 12 měsíčních
>>>>>splátkách.
>>>>
>>>>
>>>>Nepomohlo mu ani že měl peníze půjčené od rodiny s
>>>>jejich podpisy?Nevíte jestli se to uznává?
>>>
>>>Vy vlastně od nás chcete, abychom vám pomohli podvést
>>>finanční úřad? To snad nemyslíte vážně, že ne?
>>>Prostituce není živností (zatím?), ale zdaňovat se
>>>musí jako každý příjem. Buď jste ty příjmy měla
>>>zahrnout
>>>pod masérské služby (což je sice nepřesné, ale bylo
>>>by
>>>to pro vás asi nejjednodušší) nebo jste je měla uvést
>>>jako tzv. ostatní příjmy podle §10 zákona o dani z
>>>příjmů.
>>No jo, ale pod §10 by nemohla uplatnit odpisy z
>>výrobního prostředku.
>Zajisté mi prozradíte pane Vladimíre, na kolik že let
>by si ten výrobní prostředek měla začít
>odepisovat??:-)))))
Pokud nelze majetek zařadit podle přílohy č. 1 ZDP, tak to bude 2 odpisová skupina tj. 5 let (§ 30/1 ZDP).
Hezký večer!
xxxxxxxx
Mně se zase zdá, že se ztratila Sářina poznámka o tom, že ten příjem nebyl zas tak vysoký - pokud byl tedy do 20 tis. a tzv. jednorázovka, tedy příležitostný příjem, což takhle osvobodit od daně...?? -:)))))).... jinak jsem taky pro sedmičku, i když u desítky by si mohla uplatnit skutečně vynaložené výdaje, není to tak?-:)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
5. 7. 2009 7:58
Jako masérka jsem poskytovala pánům doplnkové služby a při kontrole FÚ mě přišli na to,že na účtu mám vložené prostředky dvakrát vyšší,než můj dokladovaný příjem.Otázka,jestli mám jít s pravdou ven a říct,že zbytek peněz je vydělaný prostitucí(nevím jestli by mě mohli z tohoto příjmu dopočítat daně) anebo shánět někoho kdo mě půjčil.Díky Sára.