Re: Regálový systém - jaká odpisová skup
Co třeba
SKP 36.14.11 Nábytek kovový - 2.odp.skupina
nebo
SKP 28.11.23 Ostatní ocelové nebo hliníkové konstrukce - 3.odp.skupina
nebo
SKP 29.22.17 - Pneumatické a ostatní elevátory, dopravníky pro nepřetržité přemísťování
zboží a materiálů - pokud se bude jednat o nějaké pohyblivé zakladače - 3.odp.skupina
Obecně platí - co se nenajde v příloze zákona o dani z příjmu, se odepisuje ve 2.odpisové skupině.
Já to řeším tak,že si zavolám fimě,která mi něco prodává,protože ona sama nejlíp ví, co vlastně prodává, a chci po nich čílso celního sazebníku jejich výrobku...pak už není problém najít dle tohoto čísla SKP a v příloze potom patřičnou odpisovou skupinu...není-li v příloze, viz předcházející odpověď...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
8. 7. 2009 11:24
Dobrý den,
stavíme skladovací halu, do které bychom měli zakoupit regálový systém v ceně přibližně 1 mil. CZK. Bohužel nikde v zákoně o dani z příjmů nemohu v příloze č. 1 najít, do které odpisové skupiny bych měl regály zařadit. Pokud se bude jednat o pouhé regály, zatřídím vše do DHM, pokud nám ovšem dodavatel vyfakturuje regálový systém, budu to muset odepisovat. Ale kolik let, to jsem zatím nikde neobjevil. Díky.