Re: Ohlášení provozovny-kanceláře???
fůra zbytečných starostí a povinností-režim provozovny upravuje ŽZ, kontroluje tvrdě ŽÚ,musí se nahlásit započetí předem(i ukončení činnosti), hrozí pokuty atd.Já bych to nechal jako svoje pracoviště, kde si zpracováváte agendu, náklady spojené s provozem lze vykazovat atd.
Re: A jaký paragraf by bylo pracoviště?
Žádný zákon Vám neukládá povinnost zřizovat provozovnu dle ŽZ. To je Vaše rozhodnutí. Jestliže si pronajmete nájemní(podnájemní) smlouvou kancelář a tam si budete zpracovávat dokumenty, doložíte fin.kontrole, že kancelář existuje, smlouva je platná, nájem a další položky jsou nákladové.Mohlo by se stát, že FÚ bude kancelář chtít vidět, zejména zařízení, které nakoupíte a uplatníte, IT, nábytek atd. To neřeší žádný zákon specielně, je to Vaše rozhodnutí a dohoda s pronajímatelem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
8. 7. 2009 12:18
Dobrý den,
zpracovávám účetnictví firmám na ŽL. Místo podnikání mám na trvalém bydlišti. Pronajala jsem si malou kancelář nedaleko bydliště, mám tam schůzky s klienty. Musím tuto provozovnu nahlásit na živ.úřad? Hlásí se pak i na FU? A co z toho vše pro mě vyplývá?