Re: termín pro odevzdání neschopenky
presne tak, nahlasil ze je prace neschopny a tak ho muzete zajit skontrolovat. jinak v zakone je opravdu slovicko neprodlene. zakon c. 187/2006 o nemocenskem pojisteni §64.
Re: termín pro odevzdání neschopenky
Termín není uzákoněn.
Pokud je Vám opravdu zle, nemáte vycházky, ještě ke všemu nemáte doma obálku a známku, na poštu to je "nějaký kousek" cesty a do toho všeho je víkend vč. následujícího svátku a rodina odjela k babičce, tak nevím, nevím jak byste to zvládla. Neschopenku byste jistě doručila prostě " co nejdříve".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 7. 2009 14:42
Dobrý den,
náš zam-ec nepřišel v pátek do práce - telefonoval, že má neschopenku, nato jsem mu sdělila, aby ji neprodleně odeslat do zaměstnání. Dnes je středa a já pořád nemám jeho neschopenku. Můžete mi prosím Vás dát někdo odkaz na §, ve kterém se píše do kdy musí zam-ec zaslat zam-teli neschopenku? Jde o to, že prvních 14 dní lze provádět kontroly neschopného a já zatím nemám nic v ruce, že je opravdu nemocen.
Děkuji