Termín pro odevzdání neschopenky

• (neregistrovaný)

8. 7. 2009 14:42

Dobrý den,
    náš zam-ec nepřišel v pátek do práce - telefonoval, že má neschopenku, nato jsem mu sdělila, aby ji neprodleně odeslat do zaměstnání. Dnes je středa a já pořád nemám jeho neschopenku. Můžete mi prosím Vás dát někdo odkaz na §, ve kterém se píše do kdy musí zam-ec zaslat zam-teli neschopenku? Jde o to, že prvních 14 dní lze provádět kontroly neschopného a já zatím nemám nic v ruce, že je opravdu nemocen.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2009 14:54

Líba (neregistrovaný)

Re: termín pro odevzdání neschopenky
      Tak mu kontrolu udělejte a zrovna si neschopenku vyzvednete. Vzhledem k tomu, že byl víkend a svátek, tak by mi přišlo spíš divné, kdyby už ve středu došla.

• 8. 7. 2009 14:58

Žanda (neregistrovaný)

vzhledem k tomu, že jsme firma z Brna a zam-ec také, akorát z jiné části, tak by pošta tady už dávno měla být - pokud ji ovšem poslal... Najdu tedy nějaký termín v zákoně?

• 8. 7. 2009 14:59

karel2 (neregistrovaný)

presne tak, nahlasil ze je prace neschopny a tak ho muzete zajit skontrolovat. jinak v zakone je opravdu slovicko neprodlene. zakon c. 187/2006 o nemocenskem pojisteni §64.

• 8. 7. 2009 15:04

HT (neregistrovaný)

Termín není uzákoněn.
      Pokud je Vám opravdu zle, nemáte vycházky, ještě ke všemu nemáte doma obálku a známku, na poštu to je "nějaký kousek" cesty a do toho všeho je víkend vč. následujícího svátku a rodina odjela k babičce, tak nevím, nevím jak byste to zvládla. Neschopenku byste jistě doručila prostě " co nejdříve".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).