Obědy zaměst.v DE

• (neregistrovaný)

8. 7. 2009 22:26

Poradí prosím někdo,kdo účtuje podobný případ:
    FO vede DE,plátce DPH,provozuje Jídelnu.
    Svým zaměstnancům poskytuje obědy ve svém zařízení v ceně 50.-Kč .
    Mzdy jsou poníženy o 45% z ceny obědů ve výši 22,50Kč za jeden oběd.
    Poradíte,jak postupovat s DPH a s odvodem 19% z 45% ceny obědu?
    Mám účtovat tak,že cena obědu bez DPH je 45,87 a z toho 45% částka 20,64,přidanit 19% a dát do příjmů?Nebo je to úplná blbost,nějak se v tom motám.Ještě zdůrazňuji,že jde o DE.
    Děkuji předem za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2009 23:02

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: obědy zaměst.v DE
      Ne že bych byla odborník, ale zaujalo mě, že od 50,- Kč odečítáte 9% DPH, ale svým zaměstnancům to pak přidaňujete 19%???
      Jinak uvažujete správně, 55% přispívá zaměstnavatel z ceny bez DPH (protože tu si nárokuje v odpočtu) a k 45% od zaměstnance musí zase DPH připočítat a odvést státu. Teď jde tedy spíš o to, kolik % DPH, když je to Vaše jídelna? Poradí někdo?

• 8. 7. 2009 23:28

JB (neregistrovaný)

Děkuji za reakci v.e.n.d.y,doufám že zase neberete antibiotika a proto ponocujete.Teď jste mě taky zviklala s těmi 19%,když je to vlastní jídelna.Tak teď fakt nevím,třeba ještě někdo poradí.Vám přeji dobrou noc.

• 9. 7. 2009 6:49

a (neregistrovaný)

U nás: zaměstnanci platí pouze cenu potravin (nikoliv režii) + 19% DPH odvádím.

• 9. 7. 2009 11:09

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Dobrý den JB,nene, nic neberu,jen se večer nechce spát a ráno zase vstávat:-))Ale děkuji za Vaše písmenka. Tak jak píše další kolega, tak to ve vlastní jídelně bude ještě složitější, než když se oběd nakupují celé externě. Bude to chtít asi nastudovat nějaké předpisy, já je do detailů neznám. Přeji hzeký den V.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).