Re: Změna náhr.mzdy-nemoc od 1.7.09?
změna by se měla vyplácení karantény (nevím, zda jste se s tím někdo setkal - já za celou dobu své práce jsem karanténu neplatila)
od 1. dne by se mělo platit 60%
podstatná změna je ale u směnařů, kteří pracují v delších směnách nebo u zam-ců, kteří nepracují každý den stejný počet hod. (pracují nad 8 hod.)
v 1. 3 PD se nebude nadále platit, ale jen do okamžiku, kdy zameškají v součtu 24 hod.
Př.: Zam-ec má 12 hod. směny
plán směn: z 1.7. na 2.7. 18,00 - 6,00 hod., 2.7. - 3. 7.18,00 - 6,00 hod., pak má volno a další směnu má naplánovanou 6.7. od 6,00 do 18,00 hod. (jedná se o vrátného,kterého nikdo nevystřídá, tudíž nemá neplac. přestávky v práci)
placené PD budou od 6.7., neboť je to již nad 24 hod. (v tom je změna, neboť do 30.6. tato směna byla také neplacená)
další Př: plánované směny 1.7. - 10 hod., 2.7. - 11 hod., 6.7. 12 hod.
bude placeno 6.7. 9 hod. náhradou (3 hod. neplac.), neboť je to nad 24 hod.
také jsem nikde nenašla, zda je to tak opravdu - informace mám ze školení, takže doufám, že jsou pravdivé
Re: Změna náhr.mzdy-nemoc od 1.7.09?
to je tak, když se dělají školení na zákony, které se teprve mají schvalovat
a nebo je to záměr, aby MÚ v zákonech měla ještě větší zmatky než dosud?
na slevu na soc.poj. také jsou školení v plném proudu a teprve včera? prezident tento zákon podepsall (kdyby ho nepodepsall, ubyla by MÚ práce - ale stejně už na tom jistě MÚ pracovala a peníze za školení a práce programátorů by byla nanic)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2009 6:34
Dobrý den,
na e-mail mi přišel seminář: Změna v poskytování náhrady mzdy v nemoci a ostatní překážky v práci (1.7.2009). Víte o tom někdo něco? Nic jsem na internetu nenašla, že by se mělo od července měnit?
Děkuji za pomoc
A.