Re: datová schránka
snažil jsem zjistit, zda je to tak, ale:
§ 5
Datová schránka právnické osoby
(1) Datovou schránku právnické osoby zřídí ministerstvo bezplatně právnické osobě
zřízené zákonem, právnické osobě zapsané v obchodním rejstříku a organizační složce podniku
zahraniční právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku, a to v případě právnické osoby
zřízené zákonem bezodkladně po jejím vzniku, v případě právnické osoby zapsané v obchodním
rejstříku a organizační složky podniku zahraniční právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku
bezodkladně poté, co obdrží informaci o jejím zapsání do obchodního rejstříku.
Z čeho vycházíte, že pro BD a SVJ není povinná? Neštudoval jsem problematiku pravda nijak důkladně, ale myslím, že ji budou mít taky,nebo se pletu?
Re: datová schránka
http://www.datoveschranky.info/czech-point/?PHPSESSID=06119bd47d597d85ef1f2ce6aef4edd5
Musí mít datovou schránku i společenství vlastníků jednotek (SVJ)?
Nemusí. Společenství vlastníků jednotek není zapsáno přímo v obchodním rejstříku, nýbrž v podrestříku S, tudíž datovou schránku mít nemusí. Povinnost mít datovou schránku ale platí pro všechna družstva (včetně bytových). Datová schránka družstva bude zřízena automaticky Ministerstvem vnitra.
Omlouvám se,ale bytový družstva musí :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2009 11:21
Prosím o radu jak bude fungovat datová schránka v případě malinkého bytového družstva (6 bytů), účetvnictví jim vede správcovská firma a nikdo z nich nemá počítač, protože se jedná o staré lidi: Prosím poradí mi někdo. Děkuji