Re: Pojistka na"blbost"sjednaná firmou
Podle mne si to firma může dát do nákladů, pokud (a to by malo být ošetřeno smluvně) a dá do výnosů případné plnění pojišťovny.
Jinak je to nedaňový výdaj pro firmu a zaměstanacům se to bude připočítávat k platu.
A pokud to zaplatí společník soukromě ze svého... Plnění půjde v čí prospěch? V jeho? nebude to pojistný podvod? Těch zaměstanců?
To bych brala - udělat škodu a ještě za to dostat peníze...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2009 15:56
Dobrý den, mám problém.
Firma sjednala jednotlivě pro své zaměstnance pojistku, pro případ, že zaviní škodu na majetku při výkonu práce.
Jako pojistník je uvedená společnost.
Pojistky máme platit a já si nejsem teď jistá, zda to není pro zaměstnance nepeněžní plnění? Jedná se o částku 460,--.
Pokud je to nepeněž.plnění, měl by se o 460,-- navýšit zákl.daně a odvést i SP a ZP? - toto ale společník nechce.
Šlo by to udělat i tak:
1. varianta - že to firma zaplatí ze svého účtu a vybere od zaměstnanců peníze do pokladny jako úhradu?
Nebo
2. možnost - že by pojistky společník zaplatil ze svého soukromého účtu (ze svých zdaněných peněz) a po zaměstnancích by nic nechtěl. - nemůže zde vzniknout "nějaký" problém?
Děkuji za rady a přeji pěkný den