Re: stravenky
Dělám to tak, že přijmu fakturu na celou částku , tu zaúčtuji na 527 a peníze, které mi doúčtují zaměstnanci vybírám hotově přes pokladnu na 648
Správně je Ilča
>>>>jak zaúčtujete peníze vybrané od zaměstnance na
>>>>stravenky? 331 proti 379 (spoření, výživné, splátky
>>>>půjček)
>>>>nebo 333. Jsem pro 333 - tam se účtuje např. paušální
>>>>příspěvek na udržování ochranných a pracovních
>>>>prostředků zaměstnancům. Díky.
>>>
>>>Vytvořila jsem si v pokladně příjem na 64800x -
>>>ostatní provozní výnosy (za stravenky zaměstnanců)
>>To je blbost. Já stravenky rozúčtuji - něco jde do
>>nákladů, něco proti zaměstnancům a peníze, které beru
>>od
>>zaměstnanců nejsou můj výnos. Ty prachy jenom
>>protečou
>>přes trojkové účty. 331/333 u zam. a u stravenek
>>účtuji mimo jiné 333/213.
>Ted´jsem je zrovna účtovala
>331/335
>527/335
>335/213
Takhle účtuji roky a paní na magistrátě, která nám kontroluje účetní závěrku (tedy hlavně rozvahu) se mě pokaždé ptá, proč tam mám na daném účtě -. Tak jsem jí slíbila, že od nového roku budu účtovat jinak. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak je to asi jedno, jestli 333 nebo 379, hlavně, že to nebude v rozvaze s mínusem.
A hlavně to nebude blbě jako celá faktura na 527 příjem od zaměstnanců na 648.
Na 335 účtuji vydané zálohy na nákupy. To znamená, že peníze vydávám. V případě stravenek je od nich přijmu, stejně jako jim strhnu např. spoření a pak jejich peníze předávám dál. pošlu peníze na spoření, nebo jimi hradím stravenky. Když to dávám na 335, tak mám potom v rozvaze mínus. Stržení peněz za stravenky máme rovnou z výplaty. Zaúčtovává se to k poslednímu dni měsíce a v následujícím dostávají spolu s výplatou stravenky. Možná máte tohle jinak.
>>>>>>>>jak zaúčtujete peníze vybrané od zaměstnance na
>>>>>>>>stravenky? 331 proti 379 (spoření, výživné, splátky
>>>>>>>>půjček)
>>>>>>>>nebo 333. Jsem pro 333 - tam se účtuje např. paušální
>>>>>>>>příspěvek na udržování ochranných a pracovních
>>>>>>>>prostředků zaměstnancům. Díky.
>>>>>>>
>
>já to dělám takto :nákukup stravenek na ceniny
>213/211
>pak 335/213
> 527/213
> 211/335 zaplatí zaměstnec do
>pokladny.............tak to děláme my:-)
No to jo, když máte zaúčtování v jednom měsíci a nejprve stravenky, tak to jde. Ale já mám nejdříve peníze od zaměstnance a v druhém měsíci stravenky a to už je pak s tím mínusem k pololetní závěrce a to se paní nelíbí. Já myslím, že to není až tak důležité, jestli 333 nebo 379, hlavně, že je to 3xx. To mi nenapadnou. Na 333 mám např. spoření, vyberu a pošlu dál. Za stravenky taky nejdříve vyberu a jakoby "pošlu dál". Těmi penězi zaplatím v provozovně za stravenky. Částečně penězi zaměstnanců a částečně penězi organizace. Je to tak logické.
335 je pohledávka za zaměstnanci, ale já peníze vyberu před stravenkama, takže mám pak k zaměstnancům závazek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2009 8:58
jak zaúčtujete peníze vybrané od zaměstnance na stravenky? 331 proti 379 (spoření, výživné, splátky půjček) nebo 333. Jsem pro 333 - tam se účtuje např. paušální příspěvek na udržování ochranných a pracovních prostředků zaměstnancům. Díky.