Re: hodinovy prumer
Hodinová mzda závisí na tom, co máte smluvené v pracovní smlouvě. Pokud tam máte smluvených 60 Kč na hodinu, máte dostat to, co je smluvené, tedy 60 Kč na odpracovanou hodinu. Prémie jsou nenároková složka, to znamená, že mohou, ale nemusí být příznány - ale i toto záleží na tom, jak to máte nasmlouvané v pracovní smlouvě. Pokud v ní nemáte nasmlouvanou mzdu, pak ji určuje sám zaměstnavatel mzdovým výměrem. Poslední otázce nerozumím - jaké přepočítávání?
Re: hodinovy prumer
Aha - tak průměrný hodinový výdělek (kterým se platí např. dovolené nebo ze kterého se vypočítává např. 25% pro přesčasový příplatek apod.) se počítá z výdělků předešlého čtvrtletí (např. pro 3. čtvrtletí se vypočítá průměr z výdělků ve 2. čtvrtletí), pokud v tomto předešlém čtvrtletí odpracujete aspoň 21 směn. Pokud ne, tak se použije průměr pravděpodobný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 7. 2009 19:48
Prosim o radu - dne 13.5.2009 jsem se vrátila po rodič.dovol. do
zaměstnání .... Můj plat je 60 Kč + 25 % premijí cca 75 Kč / hod.
Pro červen mi byla hod. mzda vypočítána na 51,30 Kč...
Zdá se mi to velmi podivné ... nemám odpr. celý měsíc jelikož
do 12.5 jsem pobírala rod. příspěvěk..
Podle mě má být hod. mzda 75 Kč ....
A po jaké době se přepočítává po měsíci či ctvrtletně
děkuji Jana