Re: opravdu nikdo neví - DPH dovoz zboží
že vstoupilo v Hamburku nevadí - ale jak jste clili? Vy nebo to máte přes fiskálního zástupce? Také záleží, kde vám to propustí, jestli v tom Hamburku, nebo to pojede ve zvl.režimu do ČR, ale osobně typuju, že v tom Hamburku, aspoň my jsme to tak měli. A pozor na to, vždycky jsme to měli přes fiskálního zástupce - obr spedice s celními službami tu za nás pustila do EU, a my jsme už pak měli od nich papíry a chovalo se to jako přemístění v rámci EU. dobře si to prostudujte, jak to vlastně máte.
Vstupní jsou de facto veškeré spojené s pořízením - tj. clo, doprava, skladné v přístavu atd. Jinak doklady máte z buď z té celnice a z nich vycházíte, nebo ze spedice, která to vyřídí - viz výše.
Re: opravdu nikdo neví - DPH dovoz zboží
Měli jsme to přes spedici a dopraavce. Zboží bylo nakoupeno CIF Hamburg - sjednali jsme si spedici a ta nám to naložila v přístavu a převezla do Prahy vyúčtovala nám celní sslužby + dopravu. Vycleno v Praze předpokládám dnes mi přijde orig. JSD tak budu chytřejší.Mohu se ještě pak ozvat?Velice děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2009 11:46
Dobrý den,
moc prosím postupuji správně?
Dovoz zboží ze 3 země. dle § 38 vypočtu základ daně a odvedu daň podle jakého § si mohu tuto daň uplatnit.Moc děkuji - daňovým dokladem pro uplatnění je pro mne JSD? ne faktura od dodavatele ze 3 země že? Ještě prosím co zahrnu do základu daně částku z JSD + dopravu a celní služby ke mě do firmy zboží poprvé vstoupilo na území EU v Hamburku? Moc děkuji všem