Re: oznámení těhotenství
pan šéf má asi svůj vlastní Zák. práce
pokud pracujete v prostředí, které neohrožuje zdraví Vaše ani Vašeho bud. dítěte, potom nemusíte zatím hlásit, že jste těhotná (to by bylo vhodné učinit až po nějaké době, aby bylo možné najít za Vás zástup)
pokud ale pracujete v prostředí, které ohrožuje zdraví - chemický průmysl, práce se zvířaty, zvedání břemen apod., potom byste to měla nahlásit svému gynekologovi a ten by měl napsat tiskopis Vyrovnávací přísp. v těh. a mat., ten byste musela bezprostředně předat zam-teli a ten je povinen Vás přeřadit na práci, kde nebudete ohrožena na zdraví
proto ten tiskopis, protože, pokud by Vám poklesl výdělek, dostala byste vyrovnání do průměru
Re: oznámení těhotenství
Děkuji za odpověď. V žádném ohrožujícím prostředí nepracuji a tím, že mi vůbec nic není, tak i zvládám svoji práci jako před tím.
Asi se na mne zlobí, že za mne bude muset hledat náhradu, což chápu, že je pro něj komplikace, ale má na to 4,5 měsíce než půjdu na mateřskou.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2009 23:11
Dobrý den,
náš šéf nám tvrdí, že se musí těhotenství v práci oznámit neprodleně po obdržení těhotenské průkazky - že je to novinka v souvislosti s novým zákoníkem práce....???
Četla jsem ho opravdu docela pozorně a nikde jsem to neobjevila. Dělá mi totiž problém, že jsem to oznámila cca 14 dní po obdržení průkazky a že to není neprodleně :-(.
Neudělala jsem to schválně, ale zjistila jsem to až na konci 3 měsíce, neboť jsem pořád trošku menstruovala, i když divně a žádné nevolnosti ani nic jiného se nekoná, a tak jsem si to chtěla utřídit v hlavě a prodiskutovat v rodině :-(....