Re: Doklad k faktuře o opravě auta
Dobrý den,
pracovala jsem ještě nedávno nějaký ten pátek v jednom autoservisu/autosalonu, tak snad bude můj názor trochu ku pomoci. :) Pokud jsme přijímali auto do opravy, byl se zákazníkem sepsán tzv. Zakázkový list, kde se popsaly závady, nedostatky atd. Ten nám zákazník podepisoval jako na souhlas obsahu. Fakturu jsme pak vystavovali relativně podrobně - podrobně provedené práce a podrobně vydaný materiál na jednotlivé opravy.
A vy máte na faktuře jen znění ´"oprava xy" a sumu?
Děkuji za vaše názory. My máme na té faktuře sice taky rozepsánou práci + materiál, ale myslela jsem si, že by tam měl být i nějaký ten zakázkový list, kde je i podpis zaměstnance, který tam auto dával.
Já mám totiž podezdření, že do servisu si někteří vozí svoje osobní auta, ale na fakturu nechávají uvádět SPZ auta služebního. Tak jsem si říkala, jestli by se to nějak nedalo zjistit. Asi se v tom moc hrabu, ale příjde mi to dost divné.
Proto jsem si myslela, že u každé faktury by měla být i nějaká ta příloha, třeba ten zakázkový list.
My také servisujeme auta a je běžné, že k faktuře je přiložen zakázkový list, kde je uvedena závada nahlášená zákazníkem. Na faktuře je pak podrobný rozpis materiálu a prací souvisejících s opravou. Také záleží, kde si necháváte vozy opravovat. U některých drobných opravců může mýt faktura podobu jakou uvádíte. Většina servisů ale uvádí běžně na fakturách materiál i práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2009 14:50
Dobrý den, chtěla bych požádat o nějaký názor na jednu věc.
Ve firmě máme služební auta. V případě, že je něco s nějakým tímto autem, tak ho dáváme do servisu k opravě.
Poté nám příjde faktura, kde jsou vyúčtovány náklady na opravu auta.
Mě by ale zajímala jedna věc. Nemělo by být součásti faktury i příloha, kde jsou popsány vady na autě, které se opravovaly? Nebo zkrátka nějaká příloha o té opravě? Nebo stačí pouze faktura, kde je částka za opravu a nic víc?
Mám totiž pocit, že nám chodí až nějak moc faktur za opravy.
Za Vaše názory bych byla moc vděčná. Děkuji.