Žaluzie - jak zaúčtovat

• (neregistrovaný)

14. 7. 2009 14:54

Firma je v budově v pronájmu a nechala si namontovat žaluzie, celková cena 6 100 Kč bez DPH. Je to materiál, techn. zhodn. nebo majetek ? Jak by jste účtovali?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2009 15:40

L. (neregistrovaný)

Re: žaluzie - jak zaúčtovat
      Řešila jsem cca před 14 dny. :) Žaluzie jsou nedílnou součástí budovy, tudíž technické zhodnocení. Pokud jste v nájmu, je možnost se s majitelem budovy domluvit, že mu je přefakturujete nebo druhá možnost (ač já jsem to nakonec řešila první možností), že vám dá písemný souhlas a vy si je necháte v nákladech (ale po pravdě nejsem si 100% jistá, jestli je tahle možnost správně).

Lucka

• 14. 7. 2009 15:54

rena (neregistrovaný)

Hledala jsem na fóru v historii. Na to je mnoho názorů. Zaujal mne ale tento: TZ na najatém majetku se účtuje na stejný syntetický účet jako budovy, haly, stavby, je to v ČÚS.

Co vy na to? To že jsou žalizie TZ si myslí mnoho lidí ale jak to fakt je?

• 14. 7. 2009 16:22

L. (neregistrovaný)

Skutečně je to technické zhodnocení - resp. nedílná součást budovy. Našla jsem v Pokynu D-300, konkrétně v části " k příloze 1 předposlední bod. řešila jsem to v souvislosti s těmi našemi i s daňovou poradkyní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).