Kniha jízd

• (neregistrovaný)

15. 7. 2009 10:24

Dobrý den, prosím o radu.
    Jsme s.r.o. a pár našich zaměstnanců smí používat své soukromé auto ke služebním účelům. Tyto náklady si pak účtují a firma jim je proplácí.
    Jeden zaměstnanec si vede jakože takovou knihu jízd. Vypadá to každý měsíc takto:
    1. 6. 2009 - Ostrava - Havířov - služební jednání - 20 km
    2. 6. 2009 - Ostrava - Ostrava - služební jednání - 8 km
    ...
    ... atd.
    Pak na konci měsíce sečte počty km, tedy např. 256 km a z toho si vypočítá cestovní náhrady, např. 2 500 Kč. Takto nám to dá a firma mu to proplatí.
    Mě by zajímalo, zda to tak může být (mě to totiž příjde příliš zjednodušené) nebo se kniha jízd musí vést jinak.
    Prosím můžete mi poradit?
    Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2009 10:34

Verča1 (neregistrovaný)

Re: Kniha jízd
      Klasickou Knihu jízd musíte vést u firemních automobilů. U soukromých byste měli napsat cestovní příkazy. Někde jsem viděla, že se lze dohodnout pouze na náhradě za PHM, ale paragraf teď zpatra nevím. V podstatě by se měl udělat nějaký zjednodušený cesták - tak jak píšete, ale specifikovala bych ta jednání - např. obchodní sezení s nabídkou služeb/zboží u odb./potenciálního odb. fy Novák Pepa Ostrava, Ostravská 111. nezapomeňte na denní sazbu silniční daně.

• 15. 7. 2009 10:36

Karla * (neregistrovaný)

Zaměstnanec vyslaný na sl.cestu v jeho soukr. vozidle by měl vyplnit cestovní příkaz, kde uvede svoje auto. Vám do firmy předloží TP, potvrzení o pojištění auta. Knihu jízd vést nemusí.

• 15. 7. 2009 10:43

K. (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za všechny rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).