Re: Kniha jízd
Klasickou Knihu jízd musíte vést u firemních automobilů. U soukromých byste měli napsat cestovní příkazy. Někde jsem viděla, že se lze dohodnout pouze na náhradě za PHM, ale paragraf teď zpatra nevím. V podstatě by se měl udělat nějaký zjednodušený cesták - tak jak píšete, ale specifikovala bych ta jednání - např. obchodní sezení s nabídkou služeb/zboží u odb./potenciálního odb. fy Novák Pepa Ostrava, Ostravská 111. nezapomeňte na denní sazbu silniční daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2009 10:24
Dobrý den, prosím o radu.
Jsme s.r.o. a pár našich zaměstnanců smí používat své soukromé auto ke služebním účelům. Tyto náklady si pak účtují a firma jim je proplácí.
Jeden zaměstnanec si vede jakože takovou knihu jízd. Vypadá to každý měsíc takto:
1. 6. 2009 - Ostrava - Havířov - služební jednání - 20 km
2. 6. 2009 - Ostrava - Ostrava - služební jednání - 8 km
...
... atd.
Pak na konci měsíce sečte počty km, tedy např. 256 km a z toho si vypočítá cestovní náhrady, např. 2 500 Kč. Takto nám to dá a firma mu to proplatí.
Mě by zajímalo, zda to tak může být (mě to totiž příjde příliš zjednodušené) nebo se kniha jízd musí vést jinak.
Prosím můžete mi poradit?
Děkuji moc.