Výpověď po přesídlení organizace

• (neregistrovaný)

15. 7. 2009 22:05

Prosím o radu, jak by měla znít výpověď po přesídlení organizace za Prahu?
    V původní smlouvě je místo výkonu práce sídlo organizace a sídlo organizace byla Praha 9. Firma přesídlila za Prahu a já nechci dojíždět
    vlakem 60 km.Mám dát výpověď dohodou a mám nárok na odstupné? Podle jakého paragrafu?.
    Díky Elina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2009 11:20

pája

Re: Výpověď po přesídlení organizace
      Vy žádnou výpověď,natož dohodou nedávejte, Vy jste povinna vykonávat práci v místě sjednaném v PS, pokud se změnilo a Vy nepřistoupíte na změnu místa výkonu práce v PS, tak tomusí řešit zam-tel, buď Vám navrhne uzavření dohody nebo Vám dá výpověď z důvodů § 52 b), v obou případech máte nárok na odstupné.

• 16. 7. 2009 21:53

Elina (neregistrovaný)

Platí to v případě, že místo výkonu práce je uvedeno sídlo spol. a tudíž když se spol. přestěhuje mimo Prahu platí, že se to bere jako změna místa výkonu práce a pak my musí zaměstnavatel dát výpověď.

• 16. 7. 2009 23:11

Jiřka1 (neregistrovaný)

Pokud máte v pracovní smlouvě uvedeno doslova, že místo výkonu práce je v sídle společnosti (bez uvedení adresy nebo aspoň města), tak logicky máte pracovat všude tam, kde je sídlo společnosti, ať se přestěhuje kamkoli. Nevím ale, zda je vůbec možné takto definovat místo výkonu práce. Pokud tam máte uvedené místo výkonu práce "Praha" a nyní firma mění sídlo mimo Prahu, tak Vám v pracovní smlouvě stále zůstává místo výkonu práce Praha a máte pracovat v Praze. Pokud by chtěli, abyste pracovala jinde, muselo by dojít k dohodě.

• 17. 7. 2009 20:48

Elina (neregistrovaný)

V pracovní smlouvě je kolonka Sídlo organizace: Praha 9
      Místo výkonu práce: sídlo společnosti.
      Musí být dodatek ke smlouvě s novou adresou sídla spol.?
      Díky Elina

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).