Re: Kdo vymyslel ty slevy na pojistném..
Aha, těch 25% mi uniklo.. zatím jsem jen zběžně proletěl článeček na Verlagu. Díky za upozornění.
Takže při celoměsíční nemoci, neplac. volnu... nic. Bude-li mít zaměstnanec (třeba z důvodu nemoci) vyměřovací základ (obvykle hrubou mzdu) 1000 Kč, bude sleva na něj činit 250Kč.
Re: Kdo vymyslel ty slevy na pojistném..
Já se přidám s dotazem - pokud má zaměstnavatel jednu zaměstnankyni, která ale v průběhu května nastoupila na MD (pracovala až do nástupu), tak si stejně žádnou slevu neuplatní, protože nebude mít v srpnu žádný odvod, od kterého by slevu odečetl, že? Je to logické, ale stejně se raději ujišťuju - ze všech těch podmínek mi brzy začne hrabat...:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Pracující důchodci často přehlížejí novou slevu. Mohou přijít o peníze
Mýtus o starobním důchodu: Má vysokoškolský titul vliv na výši penze?
Jak uplatnit slevu na pojistném v novém hlášení? Sociálka nabízí návod
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
16. 7. 2009 11:35
Větší paskvil už snad opravdu není možno vytvořit...
Jsme s manželkou oba OSVČ na plný úvazek a od srpna se kromě toho necháme zaměstnat ve spřátelené firmě. Celé měsíce budeme mít vykázáno neplacené volno, tedy vyměřovací základ nula Kč.
Výpočet:
(27100-0)*3,3%=895Kč slevy na pojistném za osobu. O těch 1800 měsíčně "zisku" pro zaměstnavatele se nějak podělíme.
Tohle je opravdu cíl tohoto opatření? :-o
(vhodné je taky zaměstnávat dlouhodobě nemocné...)