Re: Ještě slevy poj. upřesnění
Slevu uděláte pouze u těch zaměstnanců, kteří budou v PP k 31.8.
Tedy i kdyby pracovali od 1.1. do 30.8., sleva na ně uplatněna nebude.
Myslím, že nejdřív odečtete slevu za srpen, pak teprve to ostatní (nevím přesně, v jakém pořadí, myslím, že nejdříve náhradu mzdy a pak mimořádnou slevu).
omlouvám se, že vstupuji do této diskuze, ale přemýšlím, zda je nárok na slevu u zam-ce, který je u nás zaměstnán od 8.6., PP uzavřen na dobu určitou se zkušební dobou 3 měsíce (takže teď je ještě je zkušebce), k 31.8. (pokud se nestane nic závažného) bude u nás evidován a teď mě mate to, že PP musí trvat 3 měsíce - lze tedy u tohoto zam-ce uplatnit sleva nebo nikoliv?
On nemusí být 31.8. zaměstnán 3 měsíce, ale ta dobra určitá (pokud je PP na dobu určitou), musí být delší než 3 měsíce. Pokud byste ho vyhodili ve zkušebce 30.8., slevu neuplatníte. Pokud ho vyhodíte 1.9., slevu uplatníte za červenec a srpen.
Dobrý den. Nějak nemůžu přijít na to, jaký význam má pořadí v jakém se slevy odečtou. Neuvědomuju si, že by byla někde nějaká hranice (něco na způsob slev na dani ) za kterou se už nic neodčítá apod. Nebo mi něco uniklo?
Přeji dobrý den a stálé zdraví.
To pořadí je kvůli tomu, že se může stát, že byste neměla co odvádět a tak na tu slevu si napíšete nějakou žádost. Já ležím dlouhodobě v nemocnici a tak to chytám, kde to jde. Jsem z toho divá, jak to budu provádět. Pro mě je na to málo času, týká se tato sleva i zaměstnanců kteří pracují na kratší prac.úvazek - myslím tím 6 nebo 4 hodiny denně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
17. 7. 2009 9:17
Prosím je správně, až udělám mzdu za srpen, tak uhrn pojistného na přehledu pro socku, tak z této částky odečtu slevy leden - červenec ,pak slevu za srpen, 1/2 náhradu mzdy za srpen?
Ti pracovníci co mi nastoupili v průběhu leden - červenec a byli třeba od 1.1.- 30.3.,na dobu neurčitou ,tak slevu nedělám?
Moc díky všem