Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
18. 7. 2009 15:06
Dobrý den, prosím Vás pomozte mi někdo ohledně cese leasingu. Mám již tolik různých informací, dokonce i od různých daňových poradců a všechny se různí :-)
S.R.O. měla na leasing nákladní auto, akontaci jsem poměrnou částí jednou ročně rozpouštěla a DPH z akontace jsem si uplatnila. Poté následovaly běžné leasingové splátky. Zhruba v polovině leasingu s.r.o. převedla leasing na jinou s.r.o, podmínky leasingu se nemění, takže co se týče dosud zaúčtovných nákladů, daňový dopad to mít nebude, tak jako je to u předčasně ukončeného leasingu. Jde mi ale hlavně o zbytek akontace, která mi zůstala v účetnictví. Nedošlo totiž k přeúčtování této zbylé akontace (prý to není povinnost). Takže zbylou akontaci mi bylo řečeno, že mám odúčtovat do nedaňových nákladů...ale co DPH..neměla bych k této částe přifařit DPH a odvést...někdo mi tvrdí, že ano, někdo mi tvrdí, že to není předmětem DPH..už jsem fakt zoufalá, prosím poraďte co se zbylou akontací.....odvést DPH či ne? Moc moc děkuji
Nina