Špatně vyplněný formulář DPH

• (neregistrovaný)

19. 7. 2009 17:56

Dobrý den, za 1.čtvrtletí jsem asi špatně vyplnila řádek 25 , sečtla jsem tam řádky 1 a 2. Dnes vyplňuji 2. čtvrtletí a zjišťuji,že to tak asi nemělo být.Poradíte mi prosím někdo co s tím? Děkuji Anna

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2009 21:09

Líba (neregistrovaný)

Re: špatně vyplněný formulář DPH
      Dobrý den,

podle toho, co píšete, jste ten řádek vyplnila opravdu špatně. Nic konkrétního, co s tím Vám neporadím na 100%, ale určitě se obraťte na svého správce, který Vám buď navrhne, abyste opravu učinila u něj do starého formuláře nebo jinou variantu (dodatečné či opravné přiznání). V těchto případech je vždy lepší komunikovat se svým správcem daně, který Vám navrhne pro něj přijatelné řešení, než když to člověk řeší sám a špatně.

• 19. 7. 2009 23:52

Helen (neregistrovaný)

Ano, je to tak. Pouze doplním - pokud se jedná o přiznání za 1.Q, lze podat již jen dodatečné přiznání (opravné jen pokud by se podávalo do termínu pro podání přiznání, tj. do 27.4.2009).

• 20. 7. 2009 0:27

Annag (neregistrovaný)

Moc děkuji, prosím ještě, v dodatečném přiznání vyplním všechny kolonky znovu nebo jen ten ř. 25 napíšu mínusem a ostatní budou prázdné?Výši dph mi to nijak neovlivnilo,aspoň si to myslím.Děkuji

• 20. 7. 2009 0:31

Líba (neregistrovaný)

V dodatečném přiznání se píše jen rozdíl oproti předchozímu, takže jen ř. 25 mínusem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).