Re: DPP u více zaměstnavatelů současně
>Dobrý den,
>když chodím na brigádu na DPP, kde jsem podepsal
>prohlášení k dani (jsem student), tak zde mi vyjde hrubý
>příjem = čistý příjem. Co se stane, když jinde podepíšu
>další DPP? Tam už prohlášení k dani podepsat nemůžu,
>takže čistý příjem = hrubý příjem - daň 15%?
>
ano, nemůžete, můžete mít v jednom období podepsáno pouze u jednoho zaměstnavatele, pokud u toho druhého zaměstnavatele bude odměna z DPP vyšší než 5.000,- Kč, bude sražena daň 15%, ale zálohová a budete mít povinnost podávat dańové přiznání
>Ale pokud budu např. do konce srpna pracovat na tu
>první DPP a od září podepíšu jinde DPP a budu mít už jen
>tuto, pak se to prohlášení přenese k novému
>zaměstnavateli a zase si budu uplatňovat slevy, takže hrubý
>příjem = čistý příjem?
ano, ale to původní prohlášení zůstane u zaměstnavatele a u dalšího podepíšete nové
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 7. 2009 10:40
Dobrý den,
když chodím na brigádu na DPP, kde jsem podepsal prohlášení k dani (jsem student), tak zde mi vyjde hrubý příjem = čistý příjem. Co se stane, když jinde podepíšu další DPP? Tam už prohlášení k dani podepsat nemůžu, takže čistý příjem = hrubý příjem - daň 15%?
Ale pokud budu např. do konce srpna pracovat na tu první DPP a od září podepíšu jinde DPP a budu mít už jen tuto, pak se to prohlášení přenese k novému zaměstnavateli a zase si budu uplatňovat slevy, takže hrubý příjem = čistý příjem?