Re: POHODA-úč. a daňová uzávěrka
Dobrý den,
zkuste zavolat na jejich hot line. Určitě jste dostala telefonní čísla na technickou i účetní podporu. Já jsem měla kdysi stejný problém a určitě to znovu otevřít šlo. Akorát je tam problém v té datové uzávěrce. Ale oni Vám určitě poradí.
Tak já mám zkušenost, že po datové uzávěrce nejde upravit nic, co je zaúčtované v účetním deníku...(sklady a vše co nejde přes účetní deník upravit jde). Jedině vzít zálohu, která je před datovou uzávěrkou a tu použít, pak udělat znovu datovou uzávěrku...
Děkuji oběma, jde mi vlastně jen o opravu 2 interních dokladů, tak mě napadlo, když zruším účetní závěrku v roce 2008 a ty 2 doklady opravím (nevím jestli to půjde, když mám po datové uzávěrce, to musím zítra vyzkoušet) no a v roce 2009 si ty počáteční stavy opravím ručně, tak by to snad mělo být ok, nebo se pletu ? Prosím ještě o vaše názory a poznatky, nechce se mi nikam volat, raději se poradím s vámi, mám dobré zkušenosti, že mi vždy někdo zkušenější dobře poradí, tak prosím, prosím, smutně koukám :-) Děkuji a přeji hezký a úspěšný týden
>>>>>Dobrý den,
>>>>>
>>>>>prosím o radu, jak v POHODĚ provedu změny v
>>>>>účetnictví
>>>>>za rok 2008 - mám provedenu účetní i datovou
>>>>>uzávěrku,
>>>>>potřebuji něco opravit v interních dokladech a
>>>>>zároveň
>>>>>aby se mi tyto změny provedly i v roce 2009 - daň.
>>>>>přiznání mám správně, potřebuji to pouze opravit v
>>>>>počítači, aby mi to korespondovalo s odevzdaným daň.
>>>>>přiznáním a nemám s tímto zkušenosti, prosím můžete
>>>>>někdo
>>>>>poradit.
>>>>>
>>>>>Děkuji a přeji hezký den
>>>>
>>>
>>>Tak já mám zkušenost, že po datové uzávěrce nejde
>>>upravit nic, co je zaúčtované v účetním
>>>deníku...(sklady a
>>>vše co nejde přes účetní deník upravit jde). Jedině
>>>vzít zálohu, která je před datovou uzávěrkou a tu
>>>použít, pak udělat znovu datovou uzávěrku...
>>
>
>Je pravda, že už nějaký čas v Pohodě nedělám, ale
>matně si vzpomínám, že jsem zálohu použít musela. I to
>opravování počátečních stavů ručně se mi vybavuje.
Díky, už se mi to podařilo, musela jsem skutečně použít zálohu před uzávěrkou a udělat to v roce 2008 znova a potom v roce 2009 opravit počáteční stavy účtů, doufám že to bude ok, jsem z toho nějaká hotová. Jen prosím ještě o kontrolu - ztrátu z roku 2008 zaúčtuji v roce 2009 jako počáteční stav plusem na 431/701, je to tak - teď už si nejsem jistá vůbec ničím, tak ještě naposledy otravuju. Díky za trpělivost a mějte se fajn
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 7. 2009 13:12
Dobrý den,
prosím o radu, jak v POHODĚ provedu změny v účetnictví za rok 2008 - mám provedenu účetní i datovou uzávěrku, potřebuji něco opravit v interních dokladech a zároveň aby se mi tyto změny provedly i v roce 2009 - daň. přiznání mám správně, potřebuji to pouze opravit v počítači, aby mi to korespondovalo s odevzdaným daň. přiznáním a nemám s tímto zkušenosti, prosím můžete někdo poradit.
Děkuji a přeji hezký den