Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 7. 2009 8:02
Dobrý den, už jsem v koncích s řešením situace výpočtu čistého výdělku v případě kdy v aktuálním období je týdenní pracovní úvazek odlišný od úvazku předchozího čtvrtletí.
Vystavené potvrzení o čistém výdělku vystavováno v 2/09 bylo počítáno na základě průměru z období 4/2008(37,5 hod/týdně) a přepočteno na podmínky zkrácené pracovní smlouvy(2/2009 - 30hod/týdně).
Dle provedené kontroly UP byl výpočet správný.
Teď řeším opačnou situaci a v programu HELIOS je změna algoritmu výpočtu nastavena tak, že délka úvazku se bere z předchozího čtvrtletí. Programátoři tvrdí, že ač nedošlo ke změně zákona změnu provedli na základě tvrzení Bořivoje Šubrta. pokud s tím nesouhlasím chtějí odkaz na legislativu nebo vyjádření ÚPdle čeho postupoval (protokol o kontrole z 2/09 jsem jim poslala).
Na ÚP mi řekli, že nemají metodický pokyn a že nám požádat o stanovisko MF.
Potřebuji vystavovat větší množství potvrzení koncem července a nevím jestli mi někdo do té doby dá vyjádření.
Nemáte prosím zkušenosti s touto situací a nebo nevíte o zveřejněném výkladu tohoto výpočtu.
Zákoník práce v §356 to jednoznačně neřeší.
Děkuji za vaše názory