Re: přiznání-datová schránka
tak to je mi tedy divné, máte nějaký odkaz, já jsem četla to, co jsem psala.....
Psala jsem si na toto přímo dotaz a bylo mi odpovězeno to co jsem napsala. Již z logiky vyplývá,že datová schránka je co do ověření srovnatelná s elektronickým podpisem,takže by to bylo zbytečné odesílané dokumenty ještě podepisovat elektr.podpisem.Elektronický podpis potřebujete jen pokud budete žádat o datovou schránku elektronicky.
Tak jsem si zadala ještě jednou dotaz a přišla tato odpověď:Dobrý den:
jestliže budete komunikovat s orgány veřejné moci, Vaše tiskopisy by měli být podepsány elektronickým podpisem, aby měli úřední moc.
S pozdravem
Česká pošta s.p.
Omlouvám se,ale beru svou původní odpověď zpět.Zdá se mi to tedy padlé na hlavu,ale bohužel, je to tak.S datovou schránkou budete muset mít i elektronický podpis.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 7. 2009 9:40
Dobrý den, chtěla bych se pouze ujistit, zda bude možné přes datovou schránku podávat veškerá daňová přiznání na FÚ, doklady na OSSZ a ZP i bez elektronického podpisu pokud se doklady zašlou pod přihlašovacími údaji jednatele společnosti?
Pokud by došlo ke zmocnění jiné osoby v datové schránce musí mít tato osoba elektr.podpis, aby mohla tyto doklady zasílat?
Děkuji předem za ujasnění.