OT-průměrný výdělek pro ÚP

• (neregistrovaný)

21. 7. 2009 10:31

Přijali jsme paní z pracáku. První měsíc na DPP, do 4000,- Kč. Druhý měsíc dostala PS na dobu neurčitou, s tříměsíční zkušební lhůtou. Po prvním týdnu si vzala 2 dny dovolené, že je strašně utahaná. Po dalších 3 prohlásila, to že raděj půjde zpátky na pracák, než se takhle dřít. Tak jsme jí defakto na její přání ukončili PP ve zk. době bez udání důvodu. Přinesla si papír z ÚP, tak jsem jí vypočetla odpracovanou dobu ze základního platu, odečetla dva dny neplaceného volna. Na to telefon z ÚP, že jí z toho nemůžou vypočítat podporu, že je to málo. Říkám, ale ona si u nás víc nevydělala. Tak mi úřednice vysvětlila, že jí tam mám napsat pravděpodobný výdělek podle jiného zaměstnance, který dělá stejnou práci. To jsem odmítla s tím, proč bych jí měla započítávat něčí premie, když podle vedoucí provozovny "byla zadarmo drahá". Nakonec jsme se dohodly, že jí vypočítám kolik by měla, kdyby odpracovala celý měsíc a nebudu odpočítávat to neplacené volno. Odeslala jsem to, a další telefon. Jak může mít čistý příjem vyšší než hrubý. Měla bonus na dítě. Tak jí to vysvětluji, ale paní nepochopila. Že se musí zeptat na kontrolním oddělení. Za dva dny přišel dopis, že se dostaví kontrola na výpočet průměrného výdělku. Napsali, co vše chtějí, tak jsem vše připravila, od všeho kopie.
    Přišly dvě dámy, kontrolovaly vše, a nakonec nám vysvětlily, že pro potřeby ÚP se daňový bonus nezapočítává. Na moji reakci "a to mi to nemohla říct ta referentka do telefonu, kvůli tomu musíte chodit na kontrolu?" - odpověděla kontrolorka s úsměvem: ALE TO ONA NEVÍ ! Byla jsem na pokraji srdečního kolapsu, ale ustála jsem to. Dámy si posbíraly 26 kopií dokladů, požádaly o další potvrzení bez daň. bonusu, ve třech vyhotoveních. Hodinku si ještě poseděly v hotelové kavárně, neboť my jsme jim kávu nenabídli. Za týden přišla zpráva o kontrole, šestistránková, kde byly popsány všechny doklady, které jsme předložili, a jejich kopie přiloženy !!!!.
    To je produktivita !!!! A to všechno my platíme.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).