Zdanění brigády

• (neregistrovaný)

21. 7. 2009 16:15

Dobrý den, prosím Vás o radu ohl. zdanění odměny za brigádu. Jedná dlouhodobou brigádu do 150 odprac.hodin ročně za odměnu 42833,-Kč
    Se zaměstnavatelem mám dohodu o provedení práce, jak je to se zdaněním tohoto příjmu, musím podat daňové přiznání nebo můj příjem zdaní zaměstnavatel?

Jinak jsem spolupracující osoba a platím si sama soc. a zdrav.pojištění a příjem ze spolupráce řádně daním.
    Předem Vám děkuji za odpověď.

Eva Páterová
    paterova.eva@seznam.cz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2009 16:22

J (neregistrovaný)

Re: Zdanění brigády
      Z tohoto příjmu vám bude sražena zálohová daň, dostanete potvrzení o zdanitelných příjmech a tento příjem bude součástí vašeho daňového přiznání.

• 21. 7. 2009 16:24

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Zdanění brigády
      >Dobrý den, prosím Vás o radu ohl. zdanění odměny za
      >brigádu. Jedná dlouhodobou brigádu do 150 odprac.hodin
      >ročně za odměnu 42833,-Kč
      >Se zaměstnavatelem mám dohodu o provedení práce, jak
      >je to se zdaněním tohoto příjmu, musím podat daňové
      >přiznání nebo můj příjem zdaní zaměstnavatel?
      >
      >Jinak jsem spolupracující osoba a platím si sama soc.
      >a zdrav.pojištění a příjem ze spolupráce řádně daním.
      >Předem Vám děkuji za odpověď.
      >
      >Eva Páterová
      >paterova.eva@seznam.cz

Pokud Vám odměnu zúčtuje do jednoho měsíce a Vy u něj podepíšete daňové prohlášení (můžete, pokud ho nemáte podepsané u jiného zaměstnavatele), tak Vám z toho srazí daň 4365 Kč (po slevě na poplatníka). Nebo to může být rozúčtováno do více měsíců a z vypočítané daně (15%) se vždy odečte měsíční sleva na poplatníka, takže může vyjít i daň nulová. Každopádně je to v konečném důsledku jedno, protože si stejně od něj musíte vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a tento příjem přidat do svého DP k příjmům ze spolupráce.
      >
      >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).