Re: Zdanění brigády
>Dobrý den, prosím Vás o radu ohl. zdanění odměny za
>brigádu. Jedná dlouhodobou brigádu do 150 odprac.hodin
>ročně za odměnu 42833,-Kč
>Se zaměstnavatelem mám dohodu o provedení práce, jak
>je to se zdaněním tohoto příjmu, musím podat daňové
>přiznání nebo můj příjem zdaní zaměstnavatel?
>
>Jinak jsem spolupracující osoba a platím si sama soc.
>a zdrav.pojištění a příjem ze spolupráce řádně daním.
>Předem Vám děkuji za odpověď.
>
>Eva Páterová
>paterova.eva@seznam.cz
Pokud Vám odměnu zúčtuje do jednoho měsíce a Vy u něj podepíšete daňové prohlášení (můžete, pokud ho nemáte podepsané u jiného zaměstnavatele), tak Vám z toho srazí daň 4365 Kč (po slevě na poplatníka). Nebo to může být rozúčtováno do více měsíců a z vypočítané daně (15%) se vždy odečte měsíční sleva na poplatníka, takže může vyjít i daň nulová. Každopádně je to v konečném důsledku jedno, protože si stejně od něj musíte vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a tento příjem přidat do svého DP k příjmům ze spolupráce.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 7. 2009 16:15
Dobrý den, prosím Vás o radu ohl. zdanění odměny za brigádu. Jedná dlouhodobou brigádu do 150 odprac.hodin ročně za odměnu 42833,-Kč
Se zaměstnavatelem mám dohodu o provedení práce, jak je to se zdaněním tohoto příjmu, musím podat daňové přiznání nebo můj příjem zdaní zaměstnavatel?
Jinak jsem spolupracující osoba a platím si sama soc. a zdrav.pojištění a příjem ze spolupráce řádně daním.
Předem Vám děkuji za odpověď.
Eva Páterová
paterova.eva@seznam.cz