Re: Podpora v nez. po mateřské-mzdovky
Tou mateřskou myslíte opravdu mateřskou dovolenou a nebo rodičovskou dovolenou?
cituji:dítě do čtyř let věku je pro účely přiznání nároku na podporu v nezaměstnanosti vedena jako doba nepojištěná. To znamená, že u uchazeče o zaměstnání, který požádal o zprostředkování zaměstnání a je veden v evidenci úřadu práce, je návrat po mateřské/rodičovské dovolené brán jako náhradní doba a podpora je vyplácena z průměrné mzdy v národním hospodářství." mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Jiří Sezemský.
Re: Podpora v nez. po mateřské-mzdovky
Omlouvám se, myslela jsem rodičovskou dovolenou. Díky za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 7. 2009 18:10
Dobrý den, prosím o radu. Jsme malá firmička a obrátila se na nás s prosbou žena, které končí mateřská a před mateřskou byla nezaměstnaná (nevím,jak dlouho), jestli bychom ji nezaměstnali. Prý stačí, když ji zaměstnáme na 1 týden a poté jí dáme výpověď. Ona pak půjde na pracák, tam vykáže toto zaměstnání a protože je právě po mateřské, bude mít nárok na podporu v nezaměstnanost. Hledala jsem různé informace, ale žádnou takovouto díru v zákonech jsem nenašla. Tak prosím o pomoc.Díky