Re: kamera s mikrofonem na pracovišti
Tak legální to asi je, protože o umístění kamery víte, ale musí to být strašné ne z pohledu, že by se člověk flákal, ale že se musí stále kontrolovat, zda sedí úhledně apod. i když je sám.
Re: kamera s mikrofonem na pracovišti
Abyste si mohli udělat představu, tak jsme účetní firma, která zpracovává účetnictví pro několik zákazníků.Takže žádná jednání neprobíhají, a když už, tak na to je "extra" kancelář. Jsem tu pořád sám, účetní doklady si od zákazníků přebírá šéf.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2009 8:07
Dobrý den, prosím tímto o názory na tuto situaci - pracuji ve firmě. kde jsem jediným zaměstnancem. Šéf je pořád někde mimo. Teď se v kanceláři objevila namontovaná web kamera s mikrofonem, kterou šéf sleduje pravděpodobně dění v kanceláři, samozřejmě i s odposlechem. Připadám si jako v kriminále a myslím, že ani tam nemají vězni kamery s odposlechem na celách. Mám dotaz - je to vůbec legální? Máte s tím někdo nějakou zkušenost. Podotýkám, že jsem nikdy nedal příčinu k nějakému sledování, práci si vždy udělám, v pořádku a včas, zákazníci si nikdy nestěžovali. Ale teď těch pár dnů chodím do práce s velkou nechutí.