Re: auto, 2 s.r.o. a 1 společník - nákla
No a nebylo by jednodušší to auto prodat (přenechat leasing) té společnosti, která ho využívá?
Jinak bych to řešil spíše sazbou za km. Vytvořím si kalkulaci kde zohledním cenu vozu (leasing), PHM, opravy, silniční daň, pojištění... a touto sazbou násobil ujetý km dle knihy jízd. Nebo podle stavu tachometru, až kniha jízd nebude potřeba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 7. 2009 11:47
potřeboval bych poradit:
FO je společníkem a zároveň jednatelem ve dvou s.r.o. (v obou dvou je ještě jeden společník-jednatel). V tom prvním přestal vykazovat činnost, protože ji převedl do toho druhého. Jenže v tom prvním je auto na leasing (to předtím převedl ze sebe jako FO na společnost), které on používá pro tu činnost ve druhém s.r.o. a dává mi veškeré doklady za PHM opravy a údržbu auta do toho prvního s.r.o. a já nevím, co s tím, protože veškerou činnost má vykázanou v tom druhém s.r.o. Mohu vystavit fakturu třeba za sprostředkování obchodu na to druhé (má ŽL)? Jde mi o to, jak dostat náklady proti výnosům, je přeci nesmysl, aby v tom prvním byly náklady za provoz auta a proti nim nebyly žádné výnosy.