Mateřská x likvidace společnosti

• (neregistrovaný)

25. 7. 2009 10:48

Jsem na mateřské dovolené a můj zaměstnavatel vstoupí zanedlouho do likvidace. Co bude se mnou? Dostanu ukončení pracovního poměru a všechny doklady k tomu, nebo přejdu jen pod sociálku a nedostanu žádné papíry?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 7. 2009 12:05

Karin (neregistrovaný)

Re: Mateřská x likvidace společnosti
      * Mě se to stalo taky. Fy šla do likvidace. Podepsala jsem dohodu o skončení pracovního poměru, byl mi vystaven zápočtový list. Jen jsem zašla na zdravku, že mám dítě do 7 let a jsem pouze v evidenci tam. Volala jsem na Úřad práce a řekli mi, že když dohodu nepodepíšu, tak mi musí dát odstupné pro nadbytečnost. Jelikož jsem pracovala ve firmě x let, nepřipadalo mi to vůči ním správné. Proto jsem podepsala dohodu.

• 26. 7. 2009 21:59

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Myslím,že pokud jste na mateřské, neoplýváte penězi - vyčkejte až Vám dají výpověď pro nadbytečnost a 3 měsíční odstupné. jakmile skončí Váš pracovní poměr, musíte dostat veškeré dokumenty.

• 27. 7. 2009 10:35

Niiky (neregistrovaný)

Zkusím tedy počkat, obávám se ale, že peníze stejně nedostanu, přednost asi dostanou zaměstnanci a pak až já na mateřské a asi se na všechny nedostane. Firma nemá moc velký majetek, který by se dal zpeněžit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).