Re: Postup zaúčtování DPH při dovozu z Č
Dobrý večer, s Money a technikou zápisu Vám asi nepomohu, snad jen jak to děláme my, v jiném programu - zadáme základ daně a sazbu DPH 19% a pak ten samý základ daně mínusem a sazbu DPH nula. Tím se nám dostane do přiznání, ale zároveň neovlivní účetnictví. Ale snad někdo poradí i s Money, dobrou noc
Teď nevím, na co se mě ptáte? Máte v Money nějaké typy DPH? Nebo chcete vědět, jakou sazbu má zboží, které jste dovez?
>>Děkuji
>>A jaké se dává členění DPH???
>Teď nevím, na co se mě ptáte? Máte v Money nějaké typy
>DPH? Nebo chcete vědět, jakou sazbu má zboží, které
>jste dovez?
>>
>>Karel STS
>Dobrý večer, s Money a technikou zápisu Vám asi
>nepomohu, snad jen jak to děláme my, v jiném programu -
>zadáme základ daně a sazbu DPH 19% a pak ten samý základ
>daně mínusem a sazbu DPH nula. Tím se nám dostane do
>přiznání, ale zároveň neovlivní účetnictví. Ale snad
>někdo poradí i s Money, dobrou noc
Děkuji, za ochotu.
DPH je 19% ale jde mi o to zda vybrat v seznamu členění DPH co má v sobě program,např. Ř340,345 - Dovoz zboží
Asi ale dělám něco blbě. Když jsem udělal výdejový doklad ze základem a DPH a potom odpočet ZD bez DPH a zvolil dovoz zboží, tak se mi udělal na řádku 7 zápis.
Ale ne na 44? A finančák mi měl vrátit o 4000Kč míň.
Je to tak správně? Nebo ještě existuje způsob jak to dostat do toho řádku 44 a aby to nemělo vliv na to co mi finančák vrátí?
Pokud jsem to pochopil správně tak pokud koupím zbožím, tak dph sice jako zaplatím, ale hned si můžu nárokovat vrácení, takže nula od nuly pošla.
Ale nevím zda to chápu správně proto moc děluji za odpověď pro amatéra.
Děkuji.
Chápete to dobře, je to plus a mínus i do DPH, zkuste u toho druhého zápisu, kterým mínusujete zákald daně, dát něco jako - nevstupuje do přiznání, protože to je jen technický zápis,který má vynulovat základ daně. Jinak poproste někoh s Money, jestli by neporadil přesně. Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2009 23:30
Dobrý den, moc prosím o radu
Jsem živnostník a vedu daňovou evidenci a jsem plátce DPH, používám Money3
Před časem jsem si nechal z Číny dovést zboží - elektro. Cena na faktuře je 18000Kč.
Celníci mi vystavily doklad na clo - 696Kč, a poslali papír s 54 kolonkama.
Na něm jsem zjistil, že mi cenu zvedli, zboží nechali na hodnotě 13000, ale dopravu kterou si účtovala firma v číně najednou český celník stanovil na 8000kč, tedy o 3000 víc.
Ateď prosím o radu.
V účetnictví mám doklad na proplacení zálohové faktury na původních 18000kč - doklad je bez DPH.
Dalším dokladem bez DPHjsem uhradil clo.
A ted nevím jak správně zaúčtovat DPH.
Mám vytvořit přijmový nebo výdajový doklad? Základ daně chápu je to cena zboží, CLO a cena dopravy, tedy to co je na tom papíru, tedy cca 21000Kč.
Ale nevím jak to technicky realizovat, protože je to poprvé a naposledy co jsem něco dovezl.
pokud udělám fakturu na zboží na 21000Kč + 19% DPH, bude to dobře?
Účetní je mimo protože řeší povodeň doma, a tak ji nechci otravovat, myslel jsem si že to bude jednoduché.
Někde jsem se dočetl že na formuláři přiznání DPH má být v řádku 7 a 44 to DPH, ale program mi to generuje automaticky, takže to tam neumím dopsat, a nebo se mi to objevilo jen v řádku 7, ale oto mi má finančák vracet míň DPH. Zboží mám skaldem
Moc moc děkuji za radu
Karel STS