Re: Zařazení majetku-moc prosím
určitě máte Rozpočet - jako součást projektu a tam by měly být vyčísleny hodnoty objetků, a to i pokud se týká sadových popř.terénních úprav, parkoviště nebo vnitřních komunikací.
My máme vnitřní komunikace vč.parkoviště a zpěvněných ploch a dopravního značení v 5, (stav.dílo CZ-CC 211223) dokonce i sadové úpravy v 5 - ale kolem naší haly skutečně vzniklo díky osazení mnoha keřy a stromy samostatné stavební dílo CZ-CC 241211, které je zařazeno v 5.Pokud by se jednalo pouze o výdaje související s úklidem staveniště po prováděných stav.pracích - jsou součástí stavby, které se týkají - nejsou sam.majetkem.
Nechali jsme si zařadit majetek po dostavění haly společností, která se tím zabývá a nelitovala jsem.
Re: Zařazení majetku-moc prosím
Jedná se spíše o výdaje související s úklidem staveniště - určitě se nejedná o samostatný objekt. Jednalo by se o náklady okolo 20 tis. Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
27. 7. 2009 8:33
Dobrý den, prosím o radu při zařazení majetku. Firma s.r.o. vystavěla výrobní halu - tu zařadím do odpis.sk. 5, dále veškeré inženýrské sítě vedoucí k hale (plyn,elektřina,voda,telefon) zařadím do odpis.skupiny 4. Ale mám tady ještě okolí haly - část je zatravněná a na části je zámková dlažba - nemám na ní zvlášť vystavenou fakturu - vše je u haly, která slouží jako parkoviště a příjezd k hale. Kam zařadit tuto ostatní plochu? Mám ji nechat jako část haly nebo vyzobat z faktur náklady na tuto ostatní plochu. Poraďte prosím. Díky
Existuje nějaká literatura kde by to bylo popsáno?