Re: nástup na rodič. d. a čerpání dovo
Ona ale bude na rodičovské dovolené až poté, co si vyčerpá dovolenou.Souběžně to nejde.Souběžně bude jenom pobírat rodičovský příspěvek a čerpat dovolenou
Re: nástup na rodič. d. a čerpání dovo
Rodičovský příspěvek je název státní dávky, rodičovská dovolená je název volna u zaměstnavatele a jedno s druhým nesouvisí. O rod. příspěvek si požádá na úřadě hned po skončení mateřské. Do zaměstnání před konce mateřské dovolené pošle písemnou žádost o čerpání řádné dovolené z roku 2008 a 2009 od 7.8. do ..... (uvede datum do vyčerpání řádné dovolené). A zároveň již může zaslat žádost o poskytnutí rodičovské dovolené od (zde uvede den po dni vyčerpání řádné dovolené) do (zde uvede, dokdy chce na rodičovské být, nejdéle ale do 3 let dítěte).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
27. 7. 2009 13:21
Dobrý den
Naše zaměstnankyně má nastoupit 7.8.09 na rodičovskou dovo. Má ještě několik dní dovo z r.08 a letošní má celou /má nárok na celý počet dní,že? / Takže od 10.8. ji mám dát čerpání dovo. Souběžně bude pobírat i rodičák. Je to tak? SLyšela jsem, že to nelze, tak se chci ujistit. Můžete mě odkázat na nějaký pargraf,kde to bude vysvětleno? Děkuji.