DUZP dobropis z EU

• (neregistrovaný)

27. 7. 2009 14:32

Přišel nám dobropis na odebrané zboží z Německa. K jakému datu se přizná (minusem) a uplatní nárok na odpočet (minusem)? Platí zde také den vystavení a pořízení jako u faktury?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2009 9:06

Ma (neregistrovaný)

Re: DUZP dobropis z EU
      Protože dobropis účtujete stejným kurzem jako původní fakturu - tak neřešíte kurz a co se týká DUZP, tak dávám tak jak je uveden na dobropisu - zejména na přelomu čtvrtletí. Fin.úřad dostává čtvrtletní sestavy ke kontrole obchodování s EU - tak aby se to dostalo do stejného období jak to vykáže ten co dobropis vystavil.

• 28. 7. 2009 12:29

petra2 (neregistrovaný)

Jakto, že kurz je stejný? Co když mám denní a dobropis je k asi 5 dodávkám, takže bych musel každou jiným kurzem?

A co se týče toho stejného čtvrtletí, tak tam se nedostane ani faktura vystavená třeba 30.6., pokud DUZP je datum vystavení dokladu, tj. doplněním potřebných údajů na původní fakturu, což může být třeba 5.7. Nebo se mýlím?

• 28. 7. 2009 13:41

Ma (neregistrovaný)

Dobropis účtujeme vždy stejným kurzem jako byla původní faktura. Najdete to v § 42 Zákona o DPH odst.5. A co se týká DUZP u Dobropisu - já vycházím z toho, že v § 35 odst.2/d- je napsáno : datum k němuž byly doplněny údaje a tudíž doplňuji k datu vystavení faktury. Vím, že většinou se uvádí datum přijetí faktury.

• 28. 7. 2009 13:49

petra2 (neregistrovaný)

Už jsem to dohledala, máte pravdu, děkuji mnohokrát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).