Re: Zákonné pojištění - nevím co s tím
Vyměřovací základ pro určení odvodu na Kooperativu se počítá ze základu pro nemoc.
U HPP je to jasné - tady jen pozor pokud zaměstnanec již dosáhla max.VZ - základ pro SP má 0, ale základ pro nemoc má hrubou mzdu.
U DPČ je bere základ jen tehdy, je-li zaměstnanec účasten nemocenského pojištění - základ vyšší nez 2000,--
Re: Zákonné pojištění - nevím co s tím
Taky nejsem z toho chytry. U kooperativy mi řekli, že zaměstnance na dohodu (mám 7 zaměstnanců- do výše 2000,-Kč, )musím odvádět 100,-Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
28. 7. 2009 8:08
Prosím o pomoc s určením vyměřovacího základu na zákonné pojištění. Vím, že už tady ty diskuze byly, ale ani jedna mi nepomohla.
Jsme velká organizace a někteří naši zaměstnanci pracují kromě HPP také na DPP či na DPČ. Někdy mají z DPČ méně než 2000 Kč někdy více. Já vypočítávám Zák.poj. z HPP a DPČ pouze z těch měsíců, kdy měly více než 2000 Kč a byli tedy nemocensky pojištěni. Je to tak správně?