Re: Sleva na pojistném od 1.8.2009
Ano, tak to máte asi pravdu, to by byl dle mého i nárok na mim. slevu za předch. měsíce, pokud PP trval aspoň 3 měsíce. Mně se jedná o to, když PP končil např. Dohodou k 31.8.2009 tak má nárok na mim. slevu za 1-7/09 ale za 08/09 již né? a pokud PP např. končil dříve,než k 31.8. tak zda-li odpadá i nárok na mim. slevu za předch. měsíce? Já se omlouvám, ale mám v tom trochu hokej.
Re: Sleva na pojistném od 1.8.2009
Záleží na datu podpisu dohody o skončení PP - od tohoto měsíce nelze uplatnit slevu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 7. 2009 10:03
Dobrý den,vím, že je zde již spousta odkazů, ale v jedné diskuzi bylo řečeno, že lze uplatnit mim. slevu i u zaměstnanců, jejichž PP byl ukončen před 31.8.2009 a v další se toto již vyvrací. Na stránkách čssz je uvedeno, že náleží pouze za zaměstnance, u kterých zaměstnání trvalo k 31.8.2009, takže pokud někdo ukončil PP k tomuto datu, tak nárok na žádnou mim. slevu za předchozí měsíce nemá že? I kdyby jeho PP končil k 31.8.2009 tak je to již měsíc ve kterém byla doručena výpověď i když trval celý kal. měsíc. Jen bych prosila něčí názor, jestli si to myslím dobře. Moc děkuji a všem hezký den.