Myš a klávesnice - k PC jako celek

• (neregistrovaný)

28. 7. 2009 11:23

Dobrý den,

pokud nakoupíte počítač rovnou v balíku s příslušenstvím (na jedné faktuře), dáváte do majetku jako celek nebo klávesnice a myši dáváte rovnou do spotřeby?

Lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2009 11:43

muf (neregistrovaný)

Re: myš a klávesnice - k PC jako celek
      To, zda je to na jedné faktuře či na více dokladech, nehraje roli. Pokud komponenty tvoří samostatný soubor, pak to sečtěte a nakládejte jako s 1 kusem. Myš, klávesnici považuji za běžnou režii a rovnou s ní do nákladů. Ale pokud na mě někdo zkouší, že rozpitvá počítač na disk, paměť apod., aby nemusel odepisovat a přitom ve skutečnosti tvoří tyto díly 1 celek, pak ho ženu...

• 28. 7. 2009 14:57

karel2 (neregistrovaný)

presne tak. chce to s rozumem. ;o) vse co sice pracuje spolecne, ale je v male hodnote, ci se stehuje od pc k pc, ci se casteji rozbije davam rovnou do spotreby.
      mys a klavesnice rovnou do spotreby. po zkusenostech uz i monitor davam zvlast. monitor mam pevne na zdi a stehuji se mi pocitace od jednoho k druhemu. takze celek to u me opravdu neni.

• 28. 7. 2009 21:09

L. (neregistrovaný)

Monitory jsme radši taky dali zvlášť. :) Ale rozebírat PC na hard disky a procesory jen abychom nemuseli odepisovat - to mě docela pobavilo. :D

• 28. 7. 2009 21:54

muf (neregistrovaný)

No, divili by jste se. Zpracovávám pár "ajťáků", kteří mě dokola přesvědčují, že harddisk může pracovat samostatně apod. Netvrdím, že ne. Ale oni koupí sestavený PC, tento také sestavený používají, takže je s jejich tvrzením posílám k šípku. Něco jiného je, pokud koupím záložní harddisk, který mám strčený někde na tajném místě a na něj se každý týden zazálohuje celý systém. Tento disk pak skutečně pracuje samostatně. Nic proti tomu. Ale "ajťáci" mě fakt baví... :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).