Re: průměrný výdělek
Rozhodným obdobím pro výpočet průměrného výdělku je předchozí čtvrtletí, pokud tedy budete končit 30.9., tak se průměr bude počítat z výdělků duben- červen.Hrubá mzda v romto období pokrácená o veškeré náhrady (dovolená, svátek, náhrady za období kdy nebyla práce a pod.) se podělí počtem skutečně odpracovaných hodin (bez hodin náhrad).Záleží tedy ještě na tom, zda jste měl svátek placen průměrem. Náhradu za svátek by jste potom musel také ze mzdy 64.650,- odečíst, zrovna tak hodiny z těch 46 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 7. 2009 16:10
Dostal jsem výpověď z pracovního poměru ke dni 30.9.2009.
Za měsíc červenec budeme odměňováni průměrným výdělkem, přesto že pro nás zaměstnavatel neměl práci.
Já jsem byl povolán k výkonu práce na několik dní, přesto mi bude vyplacen průměr.
Prosím o jeho kontrolu:
Hrubá mzda za duben až červen 64 650 Kč, odpracováno 46 dní včetně svátků. průměr: 64650:46=1405 Kč/l den.
Náhrady 60 % za dni kdy pro nás neměli v dubnu až červnu práci 17632 Kč za 19 dní .
Budou se počítat náhrady ve výši 60 % do průměrného výdělku
k 1.7.2009?