Peněžitá pomoc v mateřství

• (neregistrovaný)

31. 7. 2009 6:58

Moc prosím znalé mzdové účetní o odpověď na můj dotaz.
    V lednu 2008 jsem nastoupila na PPM,potom navazoval rodičovský příspěvěk (2 letá varianta).Při tomto rod.příspěvku mám u zaměstnavatele uzavřenou DPČ,ze které je odvod SP a ZP,je to pouze na pár hodin v měsíci jako výpomoc. Nyní jsem opět těhotná,přepokládaný termín porodu je listopad 2009.
    Můj zaměstnavatel (mzdová účetní) mi neumí odpovědět na otázku z čeho se mi bude počítat DVZ pro tuto 2.PPM???? Bude to stejný vym.základ jako při 1.PPM když můj prac.poměr u něj stále trvá a nebo se to bude počítat z DPČ,kterou jsem s ním uzavřela na výpomoc????DĚKUJI VELICE ZA RADU.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2009 9:35

miriam Č. (neregistrovaný)

PROSÍM žádná mzd.účetní NEVÍ ???????????
      >Moc prosím znalé mzdové účetní o odpověď na můj
      >dotaz.
      >V lednu 2008 jsem nastoupila na PPM,potom navazoval
      >rodičovský příspěvěk (2 letá varianta).Při tomto
      >rod.příspěvku mám u zaměstnavatele uzavřenou DPČ,ze které je
      >odvod SP a ZP,je to pouze na pár hodin v měsíci jako
      >výpomoc. Nyní jsem opět těhotná,přepokládaný termín
      >porodu je listopad 2009.
      >Můj zaměstnavatel (mzdová účetní) mi neumí odpovědět
      >na otázku z čeho se mi bude počítat DVZ pro tuto
      >2.PPM???? Bude to stejný vym.základ jako při 1.PPM když můj
      >prac.poměr u něj stále trvá a nebo se to bude počítat
      >z DPČ,kterou jsem s ním uzavřela na výpomoc????DĚKUJI
      >VELICE ZA RADU.

• 2. 8. 2009 10:26

J (neregistrovaný)

Re: PROSÍM žádná mzd.účetní NEVÍ ???????
      pro vás platí § 19 odst. 4 zákona o nemocenském pojištění kde je toto ošetřeno:
      U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.Tak že pokud bude vyměřévací základ při první PPM pro vás výhodnější, použije se tento.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).