Spěcha-čekám na kontrolu.

• (neregistrovaný)

31. 7. 2009 16:57

DE hostinska činnost.
    Pozastavila jsem živnostenský list a následně nahlásila v OSSZ ukončeni činnosti.Jak mam postupovat z majetkem který je zapsány v podnikáni.Jde o auto koupené na leasing a používaný jeden rok,Co mam dělat z ostatkovým leasingovým úvěrem a odpisy.Jak mam účtovat dluhy které doposud splácím. Asi jsem neměla halasit ukončeni nebo.............
    Podávám čtvrtletně DPH.
    Pomozte prosím ,nevím co mam dělat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2009 9:47

annonym (neregistrovaný)

Re: Spěcha-čekám na kontrolu.
      Nevím, zda jsem pochopila správně dotaz ohledně leasingu. Zřejmě máte auto pořízeno na úvěr. Ten splácíte 1 rok. Auto máte zahrnuto v OM a odepisujete.
      Pak k ukončení činnosti:
      1) uplatníte 1/2 daňového odpisu za rok 2009 daňově, pokud byla činnost ukončena v průběhu r. 2009
      2) zůstatkovou cenu nelze uplatnit daňově, jelikož auto bude vyřazeno z OM pro osobní spotřebu.
      3) daňově uplatníte úroky do data ukončení činnosti + případné pojištění
      4) další splátky úvěru vč. úroku a pojištění budou vašim soukromým výdajem.

• 2. 8. 2009 12:34

1234a (neregistrovaný)

není to spíš tak, že teprve prvním rokem platí leasing a auto ještě není její? pokud ano, tak do daňových nákladů z leasingu nic. ale to by musela tazatelka upřesnit.
      jinak koukněte na §23 zdp.

• 4. 8. 2009 13:51

Julka (neregistrovaný)

Auto jsem pořídila v roce 2008 a uplatnila nárok na DPH a také odpisy,pojištěni a úroky za rok 2008.
      Mám vrátit DPH od zůstatkové ceny????
      Po ukončeni provozovaní kavárny zůstal mi dluh za nájem před majitelem baráku.
      Co s tím?? budou to mé soukromé výdaje????
      Pomozte mi prosím,nějak se mi to nezdá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).