Vyřazení mobilního telefonu

• (neregistrovaný)

3. 8. 2009 15:03

Dobrý den, již jsem tady něco přečetla v diskuzích, takže teorii snad znám, prakticky mi ještě něco nedochází.
    Mám v evidenci drobného majetku mobilní telefon za 4000 + 760 DPH. Je 4 roky starý. Jak vyřadit:
    1. likvidací - potvrzení ze sběrného dvora nebo prostě nějaké, abych dokázala, že bylo zlikvidováno.
    2. pokud by byl telefon třeba ne plně funkční (občas nefungují tlačítka, občas se samovolně vypne) - potvrzení z opravny, že je třeba neopravitelný, nebo že by oprava byla natolik nákladná, že by nebylo vhodné do takto starého přístroje investovat.
    3. přenechání do osobního užívání - tam bude dopad na DPH-měla bych odvést DPH z pořizovací ceny? Jak to provést prakticky. Jak zaúčtovat, bude základ daně daňově uznatelný a odvedené DPH daňově neuznatelné? Na jaké účty byste účtovali, když se jedná o plnění, které je považováno za dodání zboží nebo převod nemovitosti (par. 13 odst. 4 písm. a) - na 504.Prosím zkušenější poraďte a byl by nějaký rozdíl u plátce, který vede DE? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).