Re: Stavební úpravy
Domnívám se, že by měl mít stavební povolení a ke stavebnímu povolení jako soused byste měli být účastníky stavebního řízení. V tomto řízení by se mělo dohodnout, za jakých podmínek budou stavební úpravy probíhat - tj. např. už v tomto řízení by mělo být ujednáno, že okna do vašeho dvora budou např.z luxferů atp.
Jinak mě napadá - ale nevím v jaké výši to okno je - pokud nechce vyhovět - tak v lepším případě bujně popínavou rostlinu před okno a v horším případě nějakou pohlednou např.dřevěnou plochu - na vašem dvorku. Ale nejlépe - dohodnout se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Pracující důchodci často přehlížejí novou slevu. Mohou přijít o peníze
Mýtus o starobním důchodu: Má vysokoškolský titul vliv na výši penze?
Jak uplatnit slevu na pojistném v novém hlášení? Sociálka nabízí návod
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
5. 8. 2009 21:03
Můžete mi někdo poradit, jak odpovědět sousedovi?
Náš rodinný dům sousedí s budovou bývalého JZD. Před sedmi lety objekt koupil nový majitel, který slíbil, že okno, ústící do našeho dvorku opatří luxfery. Často jsme se jej ptali, kdy už splní svůj slib a trpělivě jsme čekali, až bude mít dostatek financí, protože budovu koupil v zuboženém stavu. V současné době již začal s rekonstrukcí místnosti, kde je uvedené okno. ptali jsme se, zda počítá s luxfery. Začal na nás křičet, že pak by nešlo do místnosti světlo a že si z okna může udělat třeba balkon a ať mu ukážeme zákon, který by mu to zakázal....
A tak mám na Vás tyto otázky:
ustanovení kterého zákona toto stavebníkům ukládá a jak bychom měli tuto situaci řešit?
přeji hezký den
Soňa