Re: DPH u přefakturované služby
Dobrý večer, Česká pošta s DPH nekalkuluje, tudíž její služby jsou prosty DPH. Ale jiné firmy si DPH účtují a tudíž byste svým zákazníkům i Vy toto měla naúčtovat, tudíž ji ve vystavených fakturách uvést a FÚ odvést.. V konečném důsledku si zase tuto položku odečtete z přijatých faktur přepravních společností. takže si je odečte. Takže to vyjde "vylej - nalej".
Vaše účetní má v tomto případě pravdu.
Dobrou noc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 8. 2009 22:32
Dobrý den,
mám jeden dotaz - jsem živnostník (plátce DPH) a zasílám zboží na dobírku. Dříve jsem využívala služeb České pošty a zákazníkům přefakturovávala skutečně zaplacené poštovné - tedy jsem přefakturovávala bez DPH.
Nyní využívám služeb jiné společnosti a ta mi již fakturuje s DPH, moje účetní mi tvrdí, že nyní i já musím fakturovat svým zákazníkům poštovné s DPH. Chci se jen ujistit, zda je to opravdu tak, jsou to pro mě významné peníze.
Děkuji předem za odpovědi.