Re: preventivní prohlídky
Dobrý den, mohu se mýlit, jen si myslím, že pletete preventivní prohlídky, na které má každý člověk nárok dle kritérií a prohlídky potřebné pro výkon nějakého povolání se vždy platí.
Opět opakuji, jen si to myslím, vždycky jsme dělníkům potřebné prohlídky (práce ve výškách) propláceli.
Ale dotaz zněl jinak,ne jestli to máme proplatit dělníkům .. ale jestli nebude problém se ZP,když byli na prohlídce v době,kdy tam být neměli /jak jsem již psala,nárok jednou za dva roky,bezpečák je poslal po roce,tj.pojišťovna by měla lékaři proplácet jednou za dva roky,pokud tam jsou dříve,ZP lékaři neproplatí a ten to bude chtít po firmě/o to mi šlo .. dělníkmů se vše platilo ..
Já Vám nerozumím. Na preventivní prohlídky posílá zaměstnance firma ke svému závodnímu lékaři a ten je pak třeba pošle na další odborná vyšetření podle potřeby (např. rentgen plic). A všechna tato vyšetření hradí příslušným lékařům zaměstnavatel, ne zdravotní pojišťovna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 8. 2009 12:46
Dobrý den,vyskytl se u nás problém,posíláme zaměstnance na povinné preventivní prohlídkyn,např. práce v noci 1x za rok,vyšetření sluchu 1x za dva roky .. když jsem tuto práci převzala/píšu tedy jen pozvánku k lékaři a důvod prohlídky/,zjistila jsem,že dle seznamu měl jít zaměstnanec na prohlídku v práci v noci,ale bezpečák mu tam dopsal zmíněný sluch/na který má jít až v roce 2010/.. a teď dotaz:ZP prý proplácí tyto prohlídky dle určených periodik,tudíž si myslím,že pokud toto vyšetření udělali znovu po roce,kdy nemělo být,ZP to lékaři neproplatí a ten to bude chtít po firmě.Nemáte někdo zkušenost,jak to je ???