Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 8. 2009 13:05
Byly mně svěřeny jako odpovědné osobě různé přístroje a nářadí. Tento majetek mám na inventární kartě. Některý majetek používají v dílně i jiní zaměstnanci a v době mé nepřítomnosti je jim tento majetek k dispozici. Při inventarizaci majetku bylo zjištěno manko některého majetku vedeného na mé inventární kartě a zaměstnavatel mně chce předepsat škodu k náhradě.
Má na to zaměstnavatel právo u majetku, který musí být v době mé nepřítomnosti k dispozici ostatním zaměstnancům?
Za takový majetek podle mého názoru nemohu nést zodpovědnost, protože za něj nemůžu ručit v době své nepřítomnosti.
Dohodou o hmotné zodpovědnosti s ostatními zaměstnanci nelze uzavřít z toho důvodu, že do dílny běžně chodí opravovat nebo provádět údržbui řidiči či jiní zaměstnaci podniku a z toho důvodu je v pracovní době dílna stále odemčena.